İtalyan Domates Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
20 Temmuz 2024

İtalyan Domates Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

İtalyan Domates Çorbası

İtalyan domates çorbası, özellikle Akdeniz mutfağının en sevilen lezzetlerinden biridir. Diğer domates çorbalarından farklı olarak, zengin malzeme içeriği ve özel yapımı sayesinde sofistike bir tat sunar. Görünümü ve kokusuyla iştah kabartan bu çorba, aynı zamanda yüksek besin değeri ile de bilinmektedir. Yapımı oldukça kolay ve pratik olan İtalyan domates çorbası, sofralarınıza farklı bir hava katmak için mükemmel bir seçenektir. Denediğinizde, misafirlerinizin beğenisini kazanacağınıza emin olabilirsiniz. Şimdiden kolay gelsin.

İtalyan Domates Çorbası İçin Gerekli Malzemeler

  • 4 adet olgun domates
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı kıyılmış kereviz yaprağı
  • 1 tutam tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • 1 kase yoğurt
  • 3 su bardağı et suyu
  • Küçük bir demet maydanoz

İtalyan Domates Çorbası Nasıl Yapılır?

Öncelikle maydanozları ayıklayıp bol su ile yıkayın ve ince ince doğrayın. Domatesleri de bol su ile yıkayıp kabuklarını soyun ve küp küp doğrayın. Orta boy bir tencereye tereyağı ve zeytinyağını koyun ve ocağı kısık ateşte açarak tereyağını eritin. Eriyen tereyağının üzerine doğradığınız domatesleri ekleyin ve kavurmaya başlayın. Domatesler kavrulurken, sarımsakları soyup havanda ezerek tencereye ilave edin. Karışımın içine önceden doğradığınız maydanoz ve kereviz yaprağını ekleyip, yaklaşık 5 dakika boyunca sürekli karıştırarak kavurun. Tüm malzemeler kavrulduktan sonra et suyunu ekleyin. Et suyunun içine toz şeker, tuz ve karabiberi de ekleyip karıştırın. Ocağın altını yüksek ısıya getirerek çorbayı sürekli karıştırarak kaynamasını sağlayın. Çorba kaynamaya başladıktan sonra ocağın altını kısarak, yaklaşık 15 dakika boyunca kısık ateşte pişirin. Pişme süresi dolduğunda ocağın altını kapatın ve çorbanın biraz dinlenmesini bekleyin. İtalyan domates çorbanız artık servise hazır! Kaselere alıp üzerine 1-2 kaşık yoğurt gezdirerek servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Ekstra Bilgiler

İtalyan domates çorbasını daha da zenginleştirmek için üzerine rendelenmiş parmesan peyniri ekleyebilirsiniz. Ayrıca, yanında taze fesleğen yaprakları ile servis ederek çorbanın aromasını daha da arttırabilirsiniz. Bu çorba, özellikle soğuk kış günlerinde hem içinizi ısıtacak hem de besleyici bir öğün olacaktır. Ayrıca, daha yoğun bir lezzet elde etmek isterseniz, çorbanın içine biraz krema ekleyebilirsiniz.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Köfteli Domates Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Köfteli Domates Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Domates Çorbası Tarifi

Domates Çorbası Tarifi

Fesleğenli Domates Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Fesleğenli Domates Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Konserve Domates Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Konserve Domates Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Sütsüz Domates Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Sütsüz Domates Çorbası Tarifi ve Malzemeleri