Közde Domates Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Közde Domates Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Közde Domates Çorbası, Üzerine kaşarların serpilmiş olduğu köz kokulu bir domates çorbasına sanırım hiç kimse hayır diyemez ve ülkemizde yaz kış masamızda mutlaka çorba bulunur ve hanımlar sürekli aynı şeyden şikâyetçidir. Her gün ne çorbası yapsak acaba? Diye birçok kişi hayıflanır durur, sürekli aynı çorbaların etrafında dönmektense bir de közlenmiş domates çorbasını denemenizi tavsiye ederim. Daha kaşığı ağzınıza götürürken o mis gibi köz kokusu burnunuza öyle bir geliyor ki böyle muhteşem bir koku olamaz diyorsunuz. Ayrıca közde domates çorbası domateslerin fırında daha önceden közlenmiş olması nedeni ile besin değeri çok fazla olan bir çorba çeşidi. Çünkü domatesteki faydalı madde olan lukopen bu şekilde açığa çıktığından dolayı hem çocuklarınız için hem de sizin için inanılmaz besleyici bir lezzet. Yapımı da çok kolay.

Közde domates çorbası için malzemeler
  • 4 adet orta boy domates
  • 6-7 diş sarımsak
  • 4 dal taze kekik
  • 1.5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Yeterli miktarda tuz ve karabiber
  • 1 yemek kaşığı dolusu beyaz un
  • 1 yemek kaşığı kadar tereyağı
  • Ve besin değerini artırmak için tavuk suyu
Közde domates çorbası nasıl yapılır?

Domateslerinizi güzelce yıkayıp kuruladıktan sonra kabuklarını soyun ve kabuğu soyulmuş olan domatesleri 4 parçaya bölerek yağlı fırın kâğıdı sermiş olduğunuz fırın tepsisine yerleştirin ve kabuklarını soymuş olduğunuz sarımsakları da domateslerin içine sokun. Aynı şekilde kekikleri de domateslerin üzerine koyduktan sonra yeteri miktarda kara biber ve tuz atıp her bir domatesin üzerine denk gelecek şekilde zeytinyağı gezdirin ve domateslerinizi bu şekilde 180 derecelik fırında közleyin.

Közde domates çorbasını yapacağınız tencereye tereyağı ve unu alarak unun kokusu çıkana kadar kavurun. Kavrulmuş olan tereyağı un karışımına fırından çıkan közlenmiş domatesleri de ekleyin, aşağı yukarı 6-7 dakikada domatesler ile kavurma işlemine devam edin. Daha sonra tavuk suyunu azar azar ekleyerek tel bir kaşık yardımı ile karıştırarak topaklanmasını engelleyin. Çorbanızın kıvamı istediğiniz gibi olunca bir karıştırıcı la bir iki sefer çorbanızın pürüzsüz olmasını sağlayın. Tuzunu damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz. Pişen çorbanızı rendelenmiş kaşar peyniri ve bir tutam ince kıyılmış fesleğenle birlikte servis edebilirsiniz.

Közde Domates Çorbası Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni