Labneli Domates Çorbası Labneli domates çorbası, sofraların vazgeçilmez başlangıç menüsü olarak değerlendirilebilir. Özellikle hasta olduğumuz zamanlarda, yemek yemek zor gelirken bu çorba hem sıcaklığıyla boğazlarımızı yumuşatır hem de kolay nefes almamızı sağlar. Bebekler taneli yiyecekleri yutmakta zorlanabilirler; ancak labneli domates çorbası püre kıvamında olduğu için kolaylıkla tüketilebilir. Şimdi, labneli domates çorbasının nasıl yapıldığını adım adım inceleyelim. Labneli Domates Çorbası Malzemeleri
Labneli Domates Çorbası Nasıl Yapılır? İlk olarak, domatesleri kabuklarıyla birlikte rondodan geçiriyoruz. 1 su bardağı olacak şekilde hazırlamamız yeterlidir. Üzerine sütü, domates salçasını ve biber salçasını ilave edip tekrar rondodan geçiriyoruz. Bu şekilde domates püresi hazır hale gelir. Orta boy tencerede tereyağını eritiyoruz, ancak yanmamasına dikkat etmeliyiz. Üzerine unu ilave ediyoruz ve sürekli çırpıcı yardımıyla çırpıyoruz. Topaklanmaması önemlidir. Çırpıcı kullandığımız için topaklanma olasılığı minimize edilir. Altını çok açmamaya özen gösterin. Unun kokusunu aldığımızda, üzerine hazırladığımız domates sosunu ilave edip 3-4 dakika daha karıştırarak pişiriyoruz. Üzerine istediğimiz kadar sıcak su ekliyoruz ve çorbanın kıvamını istediğimiz gibi ayarlıyoruz. Çorbanın üzerine tuzunu da ekleyip altını kısık vaziyette 15-20 dakika daha pişiriyoruz ve ardından altını kapatıyoruz. Şimdi sıra labne peynirimizi hazırlamakta. Labne peyniri bir kasenin içine alıp üzerine 3-4 yemek kaşığı süt ilave ederek çırpıyoruz. Krema haline getirip hazır olan çorbamıza ilave ediyoruz. Labneli domates çorbamız servise hazırdır. Afiyet olsun. |