Öğrenci Mutfağı: Domates Çorbası Domates çorbası, özellikle öğrenciler arasında popüler bir yiyecektir. Hem maliyeti düşük hem de doyurucu olan bu çorba, vücudun ihtiyacı olan vitamin ve mineralleri sağlayarak besin değerini yüksek tutar. Öğrenci mutfağı domates çorbası, lezzetli ve pratiktir. Sofranıza görsellik kazandırarak iştah kabartan bu çorba, arkadaşlarınızdan tam not almanıza yardımcı olacaktır. Öğrenci Mutfağı Domates Çorbası İçin Gerekli Malzemeler
Öğrenci Mutfağı Domates Çorbası Nasıl Yapılır? Öncelikle domatesleri bol su ile yıkayıp derin bir kap içerisine rendeleyin. Tereyağını çorba yapacağınız tencereye koyarak ocağın altını açın. Tereyağının yanmasını önlemek için zeytinyağını da ekleyin ve kısık ateşte tereyağını eritin. Eriyen yağın içerisine azar azar un ilave edip kavurun. Unun kokusu çıkana kadar ve sarı bir renk alana kadar kavurmaya devam edin. Un kavrulduktan sonra domates salçasını ekleyip 1-2 dakika kavurun. Ardından rendelenmiş domatesleri ekleyerek kaynamaya bırakın. Son olarak çorbanın suyunu ilave edin. Çorba kaynayana kadar sık aralıklarla karıştırın. Önce ocağı yüksek bir dereceye getirerek çorbayı kaynatın, çorba kaynadıktan sonra ocağın altını kısarak 20 dakika kadar pişirin. Süre dolunca ocağı kapatarak çorbayı dinlendirin. Dinlenen çorbayı tabaklara alarak sıcak servis yapabilirsiniz. Artık öğrenci mutfağı domates çorbası hazır. Afiyet olsun. |