Arpa Şehriyeli Domates Çorbası Arpa şehriyeli domates çorbası, yaz aylarında mutlaka denemeniz gereken lezzetli ve besleyici bir çorbadır. Domateslerin en lezzetli olduğu dönemde bu çorbayı yaparsanız, çorbayı daha keyifli içebilirsiniz. Domates çorbası sade olarak yapılabileceği gibi tel şehriyeli, arpa şehriyeli veya pirinçli olarak da hazırlanabilir. Her birinin lezzeti kendine özgüdür ve her biri severek tüketilebilir. Bu besleyici çorbayı çocuklarınız da çok sevecek, hatta bebeklerin ek gıda almaya başladıkları dönemde de rahatlıkla verebilirsiniz. Yazın taze domateslerle çorbayı yapabilirsiniz; kış geldiğinde ise domates konservesi kullanarak harika bir sonuç elde edebilirsiniz. Mutlaka denemenizi tavsiye ederiz. Hepinize kolay gelsin. Arpa Şehriyeli Domates Çorbası İçin Gereken Malzemeler
Arpa Şehriyeli Domates Çorbası Nasıl Yapılır? Çorbayı yapmaya domatesleri rendelemekle başlayın. Daha sonra tereyağını tencerede eritin ve rendelenmiş domatesi ekleyerek pişirmeye başlayın. Domatesin suyu çekilinceye kadar kısık ateşte pişirin. Buna domates salçasını da ilave ederek pişirmeye devam edin. İçine çorbaya yetecek kadar sıcak su ilave edin. Çorbanın tuzunu da katarak kaynatın. Daha sonra el blenderı yardımıyla karışımı pürüzsüz hale getirin. Ardından kaynayan karışıma arpa şehriyeleri ilave edin. Arada karıştırarak orta ateşte şehriyelerin pişmesini sağlayın. Karıştırmazsanız şehriyeler tencerenin dibine yapışabilir. Arpa şehriyeli domates çorbası piştikten sonra üzerine ince doğranmış maydanozları da ilave edin. Kısa bir süre dinlendikten sonra çorbanızı kaselere alarak sevdiklerinize ikram edebilirsiniz. Ekstra Bilgiler Arpa şehriyeli domates çorbasını daha da lezzetlendirmek için üzerine rendelenmiş kaşar peyniri ekleyebilirsiniz. Ayrıca, çorbanın kıvamını arttırmak için az miktarda un kavurup ekleyebilirsiniz. Bu çorba, yanında kızarmış ekmek dilimleriyle servis edildiğinde mükemmel bir öğün olacaktır. Soğuk kış günlerinde içinizi ısıtacak, yaz aylarında ise hafif ve ferahlatıcı bir seçenek olacaktır. Afiyet olsun. |