Et Suyuna Domates Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Et Suyuna Domates Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Et Suyuna Domates Çorbası: Domates çorbasını çok severim, çorbanın yanında ekmek ve rendelenmiş bol kaşar peyniri ile tadına doyulmaz. Bilhassa kocaman çorba tasında içmek daha bir keyif veriyor bana. Et suyuna domates çorbasının kırmızı rengi ve lezzeti mevsimine göre farklılık gösterebilmektedir. Domatesler ne kadar lezzetliyse çorba da o kadar lezzetli olacaktır. Şayet daha kırmızı bir çorba isterseniz biraz salça ilave ederek bu tarifi daha da renklendirebilirsiniz. Çorbanın Lezzetini arttırmak için biraz daha et suyu ya da bir adet et bulyon kullanılabilir.

Et Suyuna Domates Çorbasının Malzemeleri
  • 1 Kilo domates
  • 2 Yemek kaşığı tepeleme un
  • 2 u bardağı et suyu
  • 1 Çay bardağı süt
  • 3 Yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 Yemek kaşığı tereyağı
  • 1 Diş sarımsak
  • Arzuya göre nane, kişniş ya da kıyılmış maydanoz
  • Yeteri kadar tuz
Et Suyuna Domates Çorbası Nasıl Yapılır?

Domateslerin kabuğunu soyup, iri doğrayarak bir tencereye koyun. Üstüne iki su bardağı et suyunu ilave ederek, ağzını kapatıp bitmeye bırakın. Domatesler iyice yumuşayınca blenderden çekin. Domateslerin çekirdekleri şayet sizi rahatsız ediyorsa bir süzgeçten geçirin.

Un ve yağı beraber olarak tencereye alın ve un hafif pembeleşene kadar kavurun. Domatesi, önceden ezilmiş bir diş sarımsağı ve et suyunu ilave edip, hızlı bir şekilde kaynayana kadar karıştırın. (Tenceredeki unun topak olmaması için, önce bir bardak soğuk su koyup, tel çırpıcıyla çırpın. Sonra sıcak domates püresini ilave edin. Bu yapılmadığı takdirde, un sıcak püre ile birleştiği zaman topaklanma olur).

Kaynama olduktan sonra, normal çorba kıvamına gelene değin, kaynar su ilave edin. Beş dakika daha kaynatmaya devam edin. Bu aşamada sütü ekleyin bir taşım daha kaynamasını bekleyin, kuru nane, kişniş veya maydanoz ekleyerek, çorbanızın lezzetine lezzet katabilirsiniz.

Notlar: Et suyuna domates çorbasının suyunu eklediğinizde un da topaklanma olmasını önlemek için, karıştırma yaparken tel çırpıcı kullanın. Çorbada kullandığımız sütü, domatesin ekşi tadını almak içindir. Şayet süt kullanmak istemezseniz, süt yerine bir tatlı kaşığı şeker kullanabilirsiniz. Çorbada kullanılan domatesler çok kırmızı ise salçaya gerek kalmaz.

Et Suyuna Domates Çorbası Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Güncel

Kolay Domates Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Kolay Domates Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Taze Domates Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Taze Domates Çorbası Tarifi ve Malzemeleri