Nohutlu Domates Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
21 Haziran 2024

Nohutlu Domates Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Nohutlu Domates Çorbası Nasıl Yapılır?

Nohutlu domates çorbası, hem lezzetli hem de besleyici bir seçenektir. Özellikle soğuk kış günlerinde içimizi ısıtan bu çorba, protein ve vitamin açısından da oldukça zengindir.

Gerekli Malzemeler

  • 1 çay bardağı nohut
  • 2 litre su
  • 4 adet domates
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 adet soğan
  • 3 diş sarımsak
  • Karabiber
  • Tuz

Üzeri İçin

  • 1 kase rendelenmiş kaşar peyniri
  • 1 avuç doğranmış maydanoz

Yapılışı


Nohutlar bir gün önceden suda bekletilmelidir. Bekletilen nohutlar, ertesi gün haşlanmalıdır. Domateslerin kabukları soyulmalı ve rendelenmelidir. İlk olarak, tereyağı tencereye koyulup eritilmeli ve kızdırılmalıdır. Eritilen tereyağının içine bir yemek kaşığı un eklenip pembeleşinceye kadar kavrulmalıdır. Un kavrulduktan sonra, rendelenmiş soğan ve sarımsak eklenip kavurma işlemine devam edilmelidir. Soğan ve sarımsağın rendelenmiş olması, çorbanın daha pürüzsüz olmasını sağlar.

Soğan ve sarımsak iyice kavrulduktan sonra, rendelenmiş domatesler eklenip yaklaşık 5-6 dakika daha kavrulmalıdır. Ardından, 2 litre su eklenip karıştırılmalıdır. Çorba kaynamaya başladığında, önceden haşlanmış olan nohutlar tencereye eklenmelidir. Tuz ve karabiber ilave edilip, çorba kısık ateşte yaklaşık 15-20 dakika pişirilmelidir. Çorba piştikten sonra ocaktan alınmalıdır. Servis yapmadan önce, çorbanın üzerine rendelenmiş kaşar peyniri ve doğranmış maydanoz serpilmelidir.

Nohutlu domates çorbanız servise hazırdır. Sıcak olarak servis edilmelidir.

Afiyet olsun!

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Güncel

Domates Çorbası Tarifi

Domates Çorbası Tarifi

Güncel

Taze Domates Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Taze Domates Çorbası Tarifi ve Malzemeleri