Yeşil Domates Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
21 Temmuz 2024

Yeşil Domates Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Yeşil Domates Çorbası

Yeşil domates çorbası, sofralarımızın vazgeçilmez başlangıç yemeklerinden biridir. Sağlık açısından oldukça faydalıdır ve birçok vitamin içerir. Domates sevenlerin asla bıkmadan tüketebileceği bir tat diyebiliriz. Yeşil domates çorbası, damakta hoş bir tat bırakan bir çorba çeşididir.

Yeşil Domates Çorbası Malzemeleri

  • 6 adet orta boy yeşil domates
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • 7-8 dal taze maydanoz
  • 5-6 dal doğranmış kereviz sapı
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığından biraz fazla karabiber
  • 1 adet orta boy havuç
  • 3 çorba kaşığı tereyağı
  • 3 çorba kaşığı doğranmış kaşar peyniri
  • 3 çorba kaşığı un
  • 7 su bardağı su

Yeşil Domates Çorbası Nasıl Yapılır?

Öncelikle tereyağının yarısını yani 1,5 yemek kaşığı olacak şekilde tencereye koyarak eritiyoruz. Tereyağı çabuk yanabileceği için dikkatli olmalıyız. 1 adet kuru soğanı incecik doğrayarak, havucu, maydanozu ve kereviz saplarını erittiğimiz tereyağıyla buluşturuyoruz ve soğanlar pembeleşene kadar kavuruyoruz. Ardından yeşil domatesleri ince ince doğrayarak tencereye ilave ediyoruz ve 10 dakika kadar tekrar kavuruyoruz. Domatesler eridiğinde üzerine 7 su bardağı soğuk suyu ilave ediyoruz. Su kaynadıktan sonra bütün malzemeler eriyene kadar kaynatmaya devam ediyoruz. Malzemeler tamamen erimediği için süzgeç yardımıyla başka bir kaba alıyoruz ve böylece kalan katı malzemeleri suyundan ayırmış oluyoruz.

Bekletilen malzemeyi kenara koyarken kalan 1,5 kaşık tereyağını tencereye alarak eritiyoruz. Tereyağının yanmamasına özen göstermeliyiz. Eriyince 3 kaşık unu ilave ediyor ve kavuruyoruz. Kavurma işlemi tamamlandıktan sonra başka bir kaba aldığımız domates püresini tencereye ilave ederek karışmasını sağlıyoruz. Kaynamaya başladığında tuzu ve karabiberi ekliyoruz. Böylece çorbamız servise hazır hale gelecektir.

Servis Önerisi

Yeşil domates çorbasını servis yaparken üzerine kaşar peyniri serpmeyi unutmamalıyız. Unutulmaması gereken bir diğer önemli nokta ise, domateslerin kızarmamış ama olgun olması gerektiğidir.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni