Konserve Domates Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
20 Temmuz 2024

Konserve Domates Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Konserve Domates Çorbası

Kış aylarında içinizi ısıtacak, yaz aylarından kalan bir tat olan konserve domates çorbasını siz de kolaylıkla hazırlayabilirsiniz. Yaz mevsiminde toplanan domateslerle hazırlanan konserveler, kışın hızlı ve pratik bir şekilde çorba yapmanıza olanak tanır. Özellikle çalışan kesimin imdadına yetişecek bu kolay tarif, marketlerden temin edebileceğiniz domates konserveleri ile de yapılabilir. Aşağıda verilen ölçüler, 6 kişilik konserve domates çorbası içindir. Şimdi yapım aşamasına geçelim.

Konserve Domates Çorbası Malzemeleri

  • Bir kavanoz domates konservesi
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı tepeleme un
  • Kaşar peyniri
  • Birkaç dilim ekmek
  • Tuz ve su

Konserve Domates Çorbası Nasıl Yapılır?

Çorbayı pişireceğiniz tencereye tereyağını ve sıvı yağı alın. Yağlar ısınınca unu ekleyin ve un kokusu gidene kadar kavurun. Yazdan hazırladığınız veya satın aldığınız domates konservesini açın ve tencereye ekleyin. Kaynayana kadar karıştırın ve kaynadıktan sonra kendi damak zevkinize göre sıcak su ekleyerek kıvamı oluşturun. Konserve içerisinde tuz olduğunu göz önünde bulundurarak tadına bakmadan tuz ilavesi yapmayın.

Çorba pişerken ekmek dilimlerini küçük küçük doğrayın ve yağlı kağıt serili tepsiye koyup fırında 10 dakika kadar kıtır ekmek oluncaya kadar kızartın. Yaklaşık 10-15 dakika pişen çorbanın içerisine rendelenmiş kaşar peynirini ilave edin ve altını kapatın. Dilerseniz çorbayı sıcak olarak kaseye aldıktan sonra kıtır ekmekleri içine veya yanına koyarak servis edebilirsiniz. Konserve domates çorbası hazırdır, afiyet olsun.

Ekstra İpucu

Çorbanın lezzetini artırmak için içerisine bir diş ezilmiş sarımsak ekleyebilirsiniz. Ayrıca, çorbanın üzerine taze fesleğen yaprakları serpiştirerek görselliği ve lezzeti zenginleştirebilirsiniz.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni