Ev Yapımı Domates Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
22 Haziran 2024

Ev Yapımı Domates Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Ev Yapımı Domates Çorbası

Ev yapımı domates çorbası, Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Çorbanın, özellikle akşam yemeklerinde sofralarda yer alması, Türk kültüründe önemli bir yere sahiptir. Çorba, insan sağlığı ve metabolizması için oldukça faydalıdır. Uzmanlar, akşam yemeklerinde çorba ve salatanın yeterli olacağını sıklıkla dile getirirler. Domates çorbasını her mevsim yapabilirsiniz; ancak taze domateslerin bol olduğu yaz aylarında bu tarifi denemenizi tavsiye ederim. Özellikle misafirleriniz için hazırlayabileceğiniz bu çorba, iftar menülerinin de vazgeçilmezi olabilir. Umarım tarifimizi deneyip beğenirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.

Gerekli Malzemeler

  • 4 adet büyük boy olgun domates
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay bardağı soğuk süt ya da yarım paket krema
  • 4 su bardağı su
  • 1 çay kaşığı toz biber
  • Yeteri kadar tuz

Üzeri İçin

  • Rendelenmiş kaşar peyniri
  • Taze nane veya toz nane

Ev Yapımı Domates Çorbası Nasıl Yapılır?

Çorbamızın yapımına domatesleri rendeleyerek başlayalım. Daha sonra derin bir çorba tenceresinin içine tereyağını ve sıvı yağı ekleyin. Yağ eridikten sonra kısık ateşte unu da ilave ederek, un kokusu gidene kadar kavurun. Ocağın altını kapatın ve biraz soğutarak, unu yarım çay bardağı soğuk su ile çırparak iyice açın. Tekrar kısık ocağa alıp üzerine hemen rendelenmiş domatesleri ilave edin ve kısık ateşte yaklaşık 15 dakika kavurun. Koyu kırmızı bir çorba elde etmek isterseniz bu aşamada 1 tatlı kaşığı kırmızı biber salçası ekleyebilirsiniz. Kavrulan domateslerin üzerine toz biberi ve tuzu da ilave edin. Daha sonra soğuk su ve sütü ya da kremayı bir kâsede karıştırarak domates karışımının üzerine ekleyin. Çorbanın kesilmemesi için sürekli karıştırarak pişirin.

Servis Önerileri

Domates çorbası hazır. Çorbayı ilk sıcağı çıktıktan sonra çorba kasesine alın. Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri ve karabiber ilave edin. Arzu ederseniz, şık bir görünüm için üzerine bir dal taze nane koyabilir ya da toz nane ekebilirsiniz. Ayrıca, evdeki bayat ekmekleri küp küp doğrayarak ve teflon tavada biraz tereyağı ve baharat ile gevretip domates çorbasının yanında ikram edebilirsiniz. Erimiş kaşar ve çıtır ekmek, çorbanıza harika bir lezzet katacaktır. Şimdiden afiyet olsun.

Ekstra Bilgiler

Domates çorbası, içeriğindeki yüksek likopen sayesinde bağışıklık sistemini güçlendirir ve antioksidan özellikleriyle kanser riskini azaltır. Ayrıca, düşük kalorisiyle diyet yapanlar için de ideal bir seçenektir. Çorbanızın kıvamını daha yoğun hale getirmek isterseniz, piştikten sonra blender kullanarak pürüzsüz bir kıvam elde edebilirsiniz. Bu tarif, aynı zamanda soğuk kış günlerinde içinizi ısıtacak ve vücudunuzu besleyecek mükemmel bir alternatif sunar.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni