Kıymalı Domates Çorbası Kıymalı domates çorbası, Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Domates çorbası, kıyma ile zenginleştirilerek hem besleyici hem de lezzetli bir hale getirilir. Çorba çeşitlerinin Türk mutfağındaki yeri oldukça önemlidir ve hemen hemen her yemekte tercih edilir. Bu nedenle, sofralarımızda farklı çorba seçeneklerine yer vermek isteriz. Misafirlerinize veya ailenize farklı bir çorba sunumu yapmak istiyorsanız, kıymalı domates çorbası ideal bir tercihtir. Bu lezzetli çorbayı mutlaka denemelisiniz. Gerekli Malzemeler
Üzeri İçin
Yapılışı Öncelikle domatesleri bol su ile yıkayıp derin bir kap içerisine rendeleyin ve kenara alın. Orta boy bir tencereye tereyağı ve zeytinyağını ekleyerek, kısık ateşte yağları eritin. Eriyen yağların üzerine unu serpiştirerek ilave edin ve unun kokusu çıkana kadar, hafif sarımsı bir renk alana kadar kavurun. Üzerine rendelenmiş domatesleri ekleyerek karıştırmaya devam edin. Ardından kıymayı ilave ederek pişmeye bırakın. Tencerenin kapağını kapatarak karışımı pişirin. Kıyma piştikten sonra suyu tencereye ekleyin. Su ısınmadan hemen sütü de ekleyerek iyice karıştırın. Sonrasında tel şehriyeyi ilave ederek çorbayı kısık ateşte pişirmeye başlayın. Çorba kaynamaya başladığında tuzunu ekleyerek karıştırın. Çorbayı kısık ateşte, kapağı kapalı bir şekilde 20 dakika kadar pişirin. Bu arada, küçük bir tavada tereyağını eritip içine toz biber ekleyin. Bu karışım, çorba piştikten sonra kaselerin üzerine gezdirmek için hazırlanır. Çorba piştikten sonra kaselere alıp üzerine hazırladığınız sosu gezdirerek sıcak servis yapabilirsiniz. Kıymalı domates çorbası hazır. Afiyet olsun. |