Domates Püresi ile Domates Çorbası
15 Temmuz 2024

Domates Püresi ile Domates Çorbası


Domates püresi, yaz aylarının sonunda kış mevsiminde tüketebilmek için yapılan bir muhafaza yöntemidir. Özellikle kışın taze domates bulmak zor olduğundan, domates püresi yapmak birçok kişi tarafından tercih edilen bir yöntemdir. Kışın kullanabilmek için hazırlanan domates püresi, çeşitli yemeklerde kullanılabilir ve yemeklerinize yazın taze domatesleri kadar lezzet katar. Bu yemekler arasında çorbalar da bulunmaktadır. Bu yazıda, kışın sıkça tüketilen bir çorba çeşidi olan domates çorbasını, domates püresi kullanarak nasıl yapabileceğinizi anlatacağız. Bu yöntemle çorbanız hem daha lezzetli hem de daha güzel görünümlü olacaktır.

Domates Püresi ile Domates Çorbası Malzemeleri

  • Yarım kavanoz domates püresi
  • Bir su bardağı tam yağlı süt
  • İki yemek kaşığı tereyağı
  • Bir yemek kaşığı dolusu un
  • Bir fincan kadar rendelenmiş kaşar peyniri
Domates Püresi ile Domates Çorbası Nasıl Yapılır?

Domates püresi, önceden yaz aylarında hazırlanıp kavanozlara yerleştirildiğinden çorbanın yapımı daha kolay hale gelir. İlk olarak, bir tencere alınarak içerisine tereyağı ve un eklenir. Normal ateşte, unun rengi değişene kadar kavrulur. Bu aşamada unun yanmamasına dikkat edilmelidir. Daha sonra içerisine domates püresi eklenir ve bir tahta kaşık yardımıyla iyice karıştırılır. Karıştırma işlemi devam ederken, su ilave edilmeye başlanır. Su ilave edildikten sonra çorba 15 dakika daha kaynatılır. Ardından içerisine süt eklenir ve bir iki dakika daha pişirildikten sonra çorbanın altı kapatılır. Bu aşamada tuz ekleyip eklememe kararı püredeki tuz miktarına bağlı olarak alınmalıdır. Çünkü domates püreleri hazırlanırken daha uzun süre dayanması için içerisine tuz eklenir. Çorba hazır olduktan sonra, üzerine rendelenmiş kaşar peyniri ekleyerek servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Nursal

13 Temmuz 2024 Cumartesi

Domates püresi hazırlarken nelere dikkat ettiniz ve kışın kullanırken hangi yemeklerde tercih ediyorsunuz? Unu kavururken renginin değişmesini sağlamak için hangi sıklıkla karıştırmak gerekiyor? Çorbayı yaparken eklemeyi düşündüğünüz başka malzemeler var mı?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Merhaba Nursal,

Domates püresi hazırlarken domateslerin olgun ve lezzetli olmasına dikkat ediyorum. Ayrıca, kabuklarını soyup çekirdeklerini çıkardıktan sonra kullanmak, pürenin daha pürüzsüz olmasını sağlıyor. Kışın domates püresini genellikle makarna soslarında, et yemeklerinde ve çorbalarda kullanmayı tercih ediyorum.

Unu kavururken renginin değişmesi için sürekli karıştırmak gerekiyor. Bu şekilde unu yakmadan istediğiniz kıvama getirebilirsiniz. Çorbayı yaparken ekleyebileceğim başka malzemeler ise havuç, kereviz sapı veya patates olabilir. Bu sebzeler, çorbanın lezzetini ve besin değerini artırır.

Sevgilerle,

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Güncel

Tavuklu Domates Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Domates Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Közde Domates Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Közde Domates Çorbası Tarifi ve Malzemeleri