Evde Domates Püresi Nasıl Yapılır?Domates püresi, mutfaklarda geniş bir kullanım alanına sahip olan besleyici bir üründür. Salatalardan soslara, çorbalardan yemeklere kadar birçok tarifte yer alır. Evde domates püresi yapmak, taze malzemelerle sağlıklı bir alternatif elde etmeyi sağlar. Aşağıda, evde domates püresi yapımına dair ayrıntılı bir tarif sunulmuştur. Gerekli MalzemelerDomates püresi için aşağıdaki malzemelere ihtiyacınız olacaktır:
Domates Püresi Yapım AşamalarıDomates püresi yapımında izlenecek adımlar şunlardır: 1. Domateslerin HazırlanmasıÖncelikle, taze domateslerinizi iyice yıkayın. Domateslerin kabuklarının daha kolay soyulabilmesi için, kaynar suya daldırarak 1-2 dakika bekletin. Ardından, soğuk suya alarak kabuklarını soyun. Soyulan domatesleri, doğrayarak hazırlayın. 2. Püre Haline GetirmeDoğranmış domatesleri bir tencereye alın. İsteğe bağlı olarak burada tuz, zeytinyağı ve doğranmış sarımsak veya soğan ekleyebilirsiniz. Karışımı orta ateşte pişirin. Domateslerin suyu çıkıp, kıvam almaya başlayana kadar yaklaşık 30-40 dakika pişirin. 3. Püreleme İşlemiPişen domates karışımını bir blender veya el blenderı ile püre haline getirin. Eğer daha pürüzsüz bir kıvam istiyorsanız, süzgeçten geçirebilirsiniz. 4. SaklamaHazırlanan domates püresini, sterilize edilmiş cam kavanozlara koyun. Kavanozların üst kısmını kapatmadan önce, yüzeydeki hava kabarcıklarını almak için bir kaşık yardımıyla karıştırın. Kavanozları, kaynar su dolu bir tencerede 10-15 dakika pastörize ederek saklayabilirsiniz. Alternatif olarak, püreyi dondurucuda da saklayabilirsiniz. Ekstra Bilgiler |