Domatesin kabuğunda mı yoksa içinde mi daha fazla vitamin olduğunu merak ediyorum. Yazıda domatesin hem kabuğunun hem de iç kısmının vitaminler içerdiğinden bahsedilmiş. Peki, kabuğunda bulunan antioksidanların iç kısmındaki vitaminlerden daha fazla olduğu belirtiliyor. Bu durumda, domatesin kabuğunu yememek sağlıklı beslenme açısından bir kayıp mı olur? Ayrıca, pişirme işlemleri sırasında vitamin kaybı yaşandığı da ifade edilmiş. Bu durumda, domatesi pişirirken hangi yöntemler daha sağlıklı olur? Kabuğuyla mı yoksa iç kısmıyla mı daha fazla fayda sağlarız?
Domatesin kabuğunda mı yoksa içinde mi daha fazla vitamin olduğunu merak ediyorum. Yazıda domatesin hem kabuğunun hem de iç kısmının vitaminler içerdiğinden bahsedilmiş. Peki, kabuğunda bulunan antioksidanların iç kısmındaki vitaminlerden daha fazla olduğu belirtiliyor. Bu durumda, domatesin kabuğunu yememek sağlıklı beslenme açısından bir kayıp mı olur? Ayrıca, pişirme işlemleri sırasında vitamin kaybı yaşandığı da ifade edilmiş. Bu durumda, domatesi pişirirken hangi yöntemler daha sağlıklı olur? Kabuğuyla mı yoksa iç kısmıyla mı daha fazla fayda sağlarız?
Cevap yaz